Hieronder vind je veel gestelde vragen aan de M2 kindertandarts en mondhygiënist.
Kunnen gaatjes in een kindergebit voorkomen worden?
Wie goed zijn tanden poetst met fluoridetandpasta en weinig suiker gebruikt, kan gaatjes voorkomen en zijn of haar gebit dus gewoon gaaf houden.
Wat te doen met kinderen met een zwak gebit?
Ook dan is de sleutel tot een gezond gebit een combinatie van secuur tandenpoetsen, goed (laten) na-poetsen en matig suikergebruik.
Kan een beginnend gaatje nog herstellen?
Ieder gaatje begint met een wit vlekje. Gelukkig kun je beginnende gaatjes nog stoppen en zelfs deels herstellen. Maar daar is wel tijd en aandacht voor nodig.
Is een fluoridebehandeling noodzakelijk?
De beste fluoridebehandeling is het 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta. Dat is bovendien veel prettiger dan een fluoridebehandeling bij de tandarts. Het achterwege laten van een fluoridebehandeling is een bewuste en verantwoorde keuze van de tandarts en mondhygiënist van M2.
Voorkomt het sealen van kiezen gaatjes?
In zowel gesealde als niet-gesealde kiezen kunnen gaatjes ontstaan. Als de kindertandarts of mondhygiënist van M2 geen reden heeft om het gebit van je kind te sealen, is dat een bewuste en verantwoorde keuze.
Vanaf welke leeftijd moet een kind naar de tandarts en mondhygiënist?
Jong geleerd is oud gedaan. Neem daarom je kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, mee naar onze praktijk en begin direct met tandenpoetsen. Samen met je tandarts en mondhygiëniste kun je zo het gebit van je kind gaaf houden.
Is gezonde voeding ook goed voor een beter gebit?
Of je kind een gaatje krijgt, hangt af hoe goed zijn tanden worden gepoetst en hoe vaak gesnoept of zoet gedronken wordt. Zorg ervoor dat je kind niet meer dan 7x per dag eet of drinkt. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 4x per dag een tussendoortje. Geef je kind liever hartige dan zoete dingen. Laat je kinderen niet wennen aan zoetigheid en voeg aan voedsel en dranken geen suiker toe.