Home » Veel gestelde vragen kindertandarts

Hieronder vind je veel gestelde vragen aan de M2 kindertandarts en mondhygiënist.

Wie goed zijn tanden poetst met fluoridetandpasta en weinig suiker gebruikt, kan gaatjes voorkomen en zijn of haar gebit dus gewoon gaaf houden.

Ook dan is de sleutel tot een gezond gebit een combinatie van secuur tandenpoetsen, goed (laten) na-poetsen en matig suikergebruik.

Ieder gaatje begint met een wit vlekje. Gelukkig kun je beginnende gaatjes nog stoppen en zelfs deels herstellen. Maar daar is wel tijd en aandacht voor nodig.

De beste fluoridebehandeling is het 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta. Dat is bovendien veel prettiger dan een fluoridebehandeling bij de tandarts. Het achterwege laten van een fluoridebehandeling is een bewuste en verantwoorde keuze van de tandarts en mondhygiënist van M2.

In zowel gesealde als niet-gesealde kiezen kunnen gaatjes ontstaan. Als de kindertandarts of mondhygiënist van M2 geen reden heeft om het gebit van je kind te sealen, is dat een bewuste en verantwoorde keuze.

Jong geleerd is oud gedaan. Neem daarom je kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, mee naar onze praktijk en begin direct met tandenpoetsen. Samen met je tandarts en mondhygiëniste kun je zo het gebit van je kind gaaf houden.

Of je kind een gaatje krijgt, hangt af hoe goed zijn tanden worden gepoetst en hoe vaak gesnoept of zoet gedronken wordt. Zorg ervoor dat je kind niet meer dan 7x per dag eet of drinkt. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 4x per dag een tussendoortje. Geef je kind liever hartige dan zoete dingen. Laat je kinderen niet wennen aan zoetigheid en voeg aan voedsel en dranken geen suiker toe.

Bel praktijk Oegstgeest
Bel praktijk Voorburg

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Reguliere mondzorg
Specialisaties