Home » Specialisaties » Parodontologie

Ongeveer 1 op de 3 mensen van boven de dertig heeft één of andere vorm van parodontitis. Omdat parodontitis ongemerkt en zonder pijn ontstaat, weet de overgrote meerderheid van de mensen niet dat ze er last van hebben.

Uit recent onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen een parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziektes, suikerziekte en vroeggeboortes van baby’s.

Wat is parodontitis?

“Parodontaal” betekent letterlijk: rond de tand. Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en het bot rondom een tand aantast. Meestal tast parodontitis meerdere tanden of kiezen aan. Alles begint ermee wanneer bacteriën in de tandplaque (het stroeve laagje wat je op je tanden voelt als je een dag je tanden niet poetst) ervoor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken. De beginvorm van deze ontsteking noemen we gingivitis; het tandvlees is dan rood, gezwollen en bloedt gemakkelijk. Meestal wordt gingivitis veroorzaakt doordat tanden en kiezen niet goed genoeg gepoetst worden. Wanneer het tandvlees bloedt is dit de makkelijkste manier om zelf vast te stellen dat er iets mis mee is. Door verbetering van de mondhygiëne en professionele gebitsreiniging kan blijvende schade in dit stadium nog voorkomen worden.

Wil je meer informatie ontvangen over parodontologie? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt daarna per email de gevraagde informatie. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met een van onze praktijken voor het maken van een afspraak.

Bel praktijk Oegstgeest
Bel praktijk Voorburg

Als je dit formulier gebruikt, sturen we je eerst informatie via het opgegeven emailadres. Je kunt daarna aangeven of we contact met je op moeten nemen.

Ben jij al als patiënt bij een van onze praktijken ingeschreven? *

Wij gebruiken de gegevens die jij hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met je op te nemen. Als je daarna besluit je niet in te laten schrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij jouw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Tarieven
Veel gestelde vragen

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Reguliere mondzorg