Home » Specialisaties » Myobrace

75% van de kinderen met de leeftijd van 5 jaar hebben scheve tanden, waardoor de tanden en kiezen niet goed op elkaar komen. De oorzaak hiervan is een afwijkende tongpositie dat ontwikkeld is door afwijkende mondgewoonten zoals het zuigen op een (fop)speen en/of duim, mondademhaling, verkeerde slikgewoonte (infantiele slik, dit is normaal voor een baby tot 9 maanden) en tongpersen. Door deze afwijkingen ontwikkelen de boven- en onderkaak onjuist en kunnen de tanden en kiezen niet doorbreken op de juiste positie.

De afwijkende tongpositie is ontstaan doordat kinderen niet door hun neus, maar door hun mond ademen. Hierdoor kunnen er nog andere problemen ontstaan zoals:

  • KNO-problemen, zoals oorontsteking, vergrootte neus- en keelamandelen
  • Slaap afhankelijke ademhalingsstoornis (SAAS), zoals tandenknarsen, concentratieproblemen, vermoeidheid etc.
  • Verminderde algemene gezondheid

Myobrace is een hulpmiddel om de juiste positie van de tong aan te leren en de spieren rondom de mond te trainen, zodat uw kindje door de neus gaat ademen, de kaken en het gezicht zich juist ontwikkelt en het kindje op een gewone manier kan slikken. Dit hulpmiddel wordt ondersteund met lopopedie. De leeftijd waarop dit het beste kan worden toegepast is tussen de 6 en 10 jaar.

Met het toepassen van het myobrace systeem kan een beugeltraject in de toekomst worden verkort of zelfs worden voorkomen. Daarbij is de kans op behoud van positie van de tanden en kiezen groot, omdat het krachtenspel in en rondom de mond juist is. Daarbij zorgt het  ook voor dat de algemene gezondheid van het kindje verbetert.

Links:

https://myobrace.com/nl/what-is-myobrace

Leaflet Mondademhaling

Bel praktijk Oegstgeest
Bel praktijk Voorburg

Als je dit formulier gebruikt, sturen we je eerst informatie via het opgegeven emailadres. Je kunt daarna aangeven of we contact met je op moeten nemen.

Ben jij al als patiënt bij een van onze praktijken ingeschreven? *

Wij gebruiken de gegevens die jij hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met je op te nemen. Als je daarna besluit je niet in te laten schrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij jouw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Reguliere mondzorg
Specialisaties