Home » Specialisaties » Endodontologie

Een wortelkanaalbehandeling wordt een endodontologische behandeling of kortweg endo genoemd. Het wortelkanaal is een holle ruimte met bloedvaatjes en een zenuw. Als de zenuw is ontstoken, is een behandeling van het wortelkanaal nodig om de ontsteking te verhelpen.
Een wortelkanaalbehandeling is er op gericht bacteriën uit de wortelkanalen te verwijderen en de wortelkanalen af te sluiten. Dit om te voorkomen dat bacteriën weer binnendringen. Na het schoonmaken van de wortelkanalen zal een ontsteking rondom de wortelpunt kunnen genezen. Zo kan het bot weer terug groeien

Een wortelkanaalbehandeling onder lokale verdoving.

Voor het behandelen van wortelkanalen beschikken wij over speciale microscopen. Zo kan de tandarts jou met microscopische precisie behandelen. Het wortelkanaal wordt schoongemaakt met kleine vijltjes. Met een speciaal apparaatje kan de tandarts zien hoe ver het vijltje in het wortelkanaal gestoken moet worden. Dit controleert hij met een lengtefoto. Tussen het vijlen door wordt gespoeld met een verdunde chloor-oplossing. Als het wortelkanaal voldoende ver en ruim is opgevijld en goed is gespoeld, kan het op verschillende manieren gevuld worden. Bijna alle technieken gebruiken een soort rubber, guttapercha genaamd en cement als vulmateriaal. De guttapercha wordt vloeibaar of in de vorm van stiftjes in het kanaal gebracht.
De wortelkanaalbehandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Het is zonder acute ontsteking bijna altijd pijnloos uit te voeren.

Onze endodontoloog Maaike IJzendoorn is erkend door de Nederlandse vereniging voor Endodontologie (NvvE).

Wil je meteen een afspraak plannen, neem dan telefonisch contact op met een van onze praktijken. Wil je eerst meer informatie ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt dan meer informatie per email.

Bel praktijk Oegstgeest
Bel praktijk Voorburg

Als je dit formulier gebruikt, sturen we je eerst informatie via het opgegeven emailadres. Je kunt daarna aangeven of we contact met je op moeten nemen.

Ben jij al als patiënt bij een van onze praktijken ingeschreven? *

Wij gebruiken de gegevens die jij hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met je op te nemen. Als je daarna besluit je niet in te laten schrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij jouw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Tarieven
Veel gestelde vragen

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Reguliere mondzorg