Home » Reguliere mondzorg » Facings

Wat is een facing en wat zijn de mogelijkheden die wij als tandarts bieden?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Jouw tandarts plakt het vulmateriaal of het schildje op de tand. Hierdoor kan de tandarts de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan de tandarts met een facing afgebroken hoekjes repareren, spleetjes tussen tanden opvullen, scheve tanden maskeren en gele of bruine tanden weer wit maken.
Facings worden ook veel toegepast bij een cosmetische of esthetische behandeling door de specialistische tandarts van M2.

Waar worden facings van gemaakt?

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Over het algemeen hoeft de tandarts voor een facing van composiet minder aan uw tand te slijpen en het eindresultaat is beter voorspelbaar. Ook zijn de kosten veel lager dan bij een behandeling met porseleinen facings. Het voordeel van een facing van porselein is dat deze facings minder gevoelig zijn voor aanslag op het oppervlak.

Wens jij meer informatie over facings?

Wat zijn de behandelstappen? Wat mag je wel en niet eten als je facings hebt? Hoe moet je een gebit met facings onderhouden en wat zijn de kosten? Wij hebben op al jouw vragen een antwoord. Wil je meer weten over facings, neem dan meteen contact op met ons of laat je gegevens achter op onderstaand formulier.

Bel praktijk Oegstgeest
Bel praktijk Voorburg

Als je dit formulier gebruikt, sturen we je eerst informatie via het opgegeven emailadres. Je kunt daarna aangeven of we contact met je op moeten nemen.

Ben jij al als patiënt bij een van onze praktijken ingeschreven? *

Wij gebruiken de gegevens die jij hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met je op te nemen. Als je daarna besluit je niet in te laten schrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij jouw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Tarieven
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen kindertandarts

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Specialisaties