Home » Informatie van M2 tandartsen over klikprotheses-kunstgebit

Mis je meerdere tanden en kiezen of uw complete boven en/of ondergebit, dan is dat niet alleen vervelend voor je uiterlijk, maar ook wordt je kauw- en spreekfunctie aangetast. Een volledig of gedeeltelijk kunstgebit zorgt dat de kauw- en spreekfunctie wordt hersteld en geeft je jouw zelfvertrouwen terug.

Een prothese is maatwerk.

Een kunstgebit ligt los in de mond en is uitneembaar. Een partiële prothese is een gedeeltelijk gebit, dat bij een patiënt met nog deels natuurlijke tanden en/of kiezen verloren gegane elementen vervangt. Deze prothese steunt ten dele op de weke delen in de mond en deels op de natuurlijke tanden of implantaten.

Omdat elke mond en kaak anders is, maken wij protheses speciaal op maat. M2 tandartsen biedt de mogelijkheden van een gedeeltelijke en volledige gebitsprotheses aan via een 4-6 stappenplan. Onze tandprotheticus onderzoekt o.a. jouw mond zorgvuldig en neemt de juiste maten voor een zo natuurlijk mogelijk ogende prothese. Want naast de kauw- en spreekfunctie is ook het uiterlijk van de prothese van belang. Als er geen eigen tanden en kiezen meer zijn slinken de kaken. Daardoor verliest een prothese na verloop van tijd houvast en kan het gebit gaan loszitten. De M2 klikprothese kan dan uitkomst bieden. De implantoloog plaatst twee tot vier implantaten in de kaak en klikt vervolgens eenvoudig het gebit hierop vast.

M2 klikprothese vaak beter alternatief voor een kunstgebit.

Heb je al enige tijd een kunstgebit, dan bestaat de kans dat je last krijgt van een van een loszittend kunstgebit. Dit leidt vaak tot angst voor het verliezen van het gebit bij het praten en het eet niet prettig. De M2 klikprothese kan dan uitkomst bieden. De implantoloog plaatst twee tot vier implantaten in de kaak waarop de klikprothese vervolgens eenvoudig wordt vastgeklikt. Lees hier meer over de M2 klikprothese.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en een klikprothese.

Het grote voordeel van een kunstgebit is dat het los zit. Schoonmaken is een fluitje van een cent. Dit voordeel is meteen ook een nadeel: in veel gevallen zit een kunstgebit te los. Dit geldt met name voor de onderprothese. Bij het eten is iets afbijten met de voortanden vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. Ook praten of hard lachen is met een loszittend kunstgebit problematisch. Daarom kiezen veel mensen voor een klikgebit.

Een klikprothese is een kunstgebit dat je vastklikt op implantaten in de mond. De keuze tussen een klikprothese en een los kunstgebit hangt niet alleen af van je klachten. Zo zijn ook de vorm van jouw mond en uw algehele gezondheid van invloed op de mogelijkheid om implantaten aan te brengen. Ook is het onverstandig om aan een klikprothese te beginnen als er problemen te verwachten zijn met de mondhygiëne.

Het voordeel van een klikprothese is dat het lekker stevig vastzit. Een duidelijk voordeel ten opzichte van een kunstgebit. Zo zal je merken dat het eten veel makkelijker gaat dan met een kunstgebit. Vooral bijten met de voortanden is een stuk eenvoudiger. Ook kan je makkelijker vrijuit praten en lachen, zonder zorg dat het gebit losschiet.
Op de plaatsen waar de implantaten zijn aangebracht, zal de kaak minder slinken. Het is dus minder vaak nodig om de klikprothese van tijd tot tijd opnieuw op maat te laten maken in verband met een geslonken kaak, zoals bij een traditioneel kunstgebit.
Doordat voor een klikprothese geen hele plaat nodig is, is het mogelijk om het verhemelte vrij te houden. Ook zorgt een klikprothese voor minder ‘drukplekken’.

Kunstgebit of klikprothese?

Als je twijfelt tussen een kunstgebit of een klikprothese, kan je het beste een vrijblijvend advies vragen aan een van onze specialisten op het gebied kunstgebitten en klikprotheses. Je kan telefonisch contact opnemen voor het plannen van een intake. Je kan ook vragen of wij contact opnemen.

Was deze informatie voldoende? *
Bellen met praktijk Oegstgeest
Bellen met praktijk Voorburg
Tarieven
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen kindertandarts

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Specialisaties