Home » Informatie van M2 tandartsen over invisalign

Er hoeven niet alleen medische of cosmetische redenen te zijn die gebitsregulering noodzakelijk maken. Een mooi gebit geeft mensen namelijk een fijn gevoel, zorgt voor een mooie uitstraling en gaat een leven lang mee! Daarom kiezen steeds meer jongeren en volwassenen voor een beugelbehandeling. De specialisten van M2 tandartsen werken met de nieuwste technieken, bijvoorbeeld Invisalign, de onzichtbare beugel.

Met een beugelbehandeling voorkomt u gebitsproblemen.

Tanden en kiezen die niet goed op elkaar aansluiten kunnen gaan knarsen en klemmen. Dit kan tot overmatige en ongelijke slijtage leiden of klachten van het kaakgewricht dan wel de kauwspieren veroorzaken. Scheef- of over elkaar staande tanden zijn lastig schoon te houden met grotere kans op tandbederf en ontstoken tandvlees. Daarnaast kan een verkeerde stand van tanden en kaken leiden tot spraakproblemen.

Invisalign: ‘s Werelds meest geavanceerde transparante alignersysteem.

De specialisten van M2 tandartsen hebben talloze jaren ervaring met gebitsregulering. Ze werken volgens verschillende behandelmethoden en volgen alle innovaties op hun vakgebied. En van de grootste innovaties is ‘s werelds meest geavanceerde transparante alignersyteem Invisalign. Bij M2 tandartsen kunt u rekenen op de behandeling door een gecertificeerde Invisalign specialist.

De voordelen van een Invisalign onzichtbare beugel:

  • Snel en blijvend resultaat
  • Nagenoeg onzichtbaar
  • Volledig op maat gemaakt
  • Uitneembaar tijdens eten en drinken
  • Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk

Voor wie is een onzichtbare beugel van Invisalign geschikt?

Een onzichtbare beugel is geschikt voor vrijwel iedereen die een recht gebit wenst. U kunt de beugel dragen wanneer uw kaken uitgegroeid zijn, dit is het geval vanaf een leeftijd van 18 jaar.
In een heel enkel geval is een onzichtbare beugel niet geschikt; bijvoorbeeld als er extreme afwijkingen in het gebit zijn of het tandvlees ontstoken is.

Van intakegesprek tot nazorg.

Tijdens een intake leert u de tandarts kennen en bespreken we uw wensen en verwachtingen. Aan de hand hiervan bepalen wij of een onzichtbare beugel voor u geschikt is. Ook stellen wij vast hoelang de behandeling gaat duren. Afhankelijk van de afwijkingen die de beugel moet herstellen duurt een behandeling tussen de 6 en 18 maanden.
Voordat de onzichtbare beugel daadwerkelijk geplaatst kan worden, maken we een afdruk van uw gebit. Dit gebeurt met behulp van een afdruklepel, waarmee we uw gebit digitaliseren.

Behandelplan Invisalign.

Als eerste stap maken we een afdruk van uw gebit. Nadat deze gedigitaliseerd is kunnen we exact bekijken welke verschuivingen nodig zijn. Door dit te visualiseren, ziet u direct het eindresultaat. Als u akkoord gaat met het behandelplan en het gewenste eindresultaat laten wij de onzichtbare beugel op maat maken en starten we de behandeling.

De kosten van een Invisalign beugel.

De kosten van een onzichtbare Invisalign beugel bestaan uit technische kosten en de behandelkosten van de tandarts. Omdat een behandeling nooit hetzelfde is, zijn er geen vaste prijzen te noemen voor een onzichtbare beugel. Onze tandartsen kunnen je vooraf een indicatie geven van de kosten. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar op welke vergoeding je recht hebt.
Invisalign-behandelingen worden tegenwoordig gedekt door veel tandheelkundige- en zorgverzekeringen. Omdat de medische voordelen per polis sterk uiteenlopen, moet je dit wel even navragen bij jouw verzekeraar.

M2 tandartsen biedt complete en specialistische mondzorg voor jong en oud. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Was deze informatie voldoende? *
Bellen met praktijk Oegstgeest
Bellen met praktijk Voorburg
Tarieven
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen kindertandarts

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Specialisaties