Home » Informatie van M2 tandartsen over implantaten

Voor het vervangen van (ontbrekende) tanden en kiezen zijn implantaten (kunstwortels) een duurzame en betrouwbare behandeloptie. Ook kunnen één of meerdere implantaten, in combinatie met een klikprothese, een goede oplossing zijn, als vervanging van je huidige loszittende kunstgebit.

Implantaten worden meestal van titanium gemaakt en in het kaakbot geplaatst. Titanium is het beste materiaal omdat dit niet door het lichaam wordt afgestoten, maar vastgroeit in het bot (osseointegratie). Na het vastgroeien, maakt de tandarts een vervanging voor de verloren tanden of kiezen die niet van echt te onderscheiden is. Ook kunnen er nooit meer gaatjes in je gebit ontstaan!

Implantaten nemen de natuurlijke functie van wortels over.

Met implantaten behoudt jouw kaak de kracht en sterkte die het altijd heeft gehad. Als je tanden of kiezen mist, of als jouw wortel beschadigd is, zal het kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van je kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen! Je gezicht gaat er ouder uitzien. Implantaten nemen de natuurlijke functie van de wortels over en worden een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en zorgt dat het aangezicht behouden blijft! Om weer tot een functionele situatie te komen, worden een of meerdere kronen, een brug of kunstgebit geplaatst.

Wat je nog meer moet weten over implantaten.

Implantaten voorkomen het bijslijpen van omliggende tanden, zoals nodig is bij een conventionele brug. Een implantaat is een bewezen, veilige en moderne methode. Implantologie wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Onderzoeken wijzen uit dat het een efficiënte en duurzame oplossing is.

De specialisten van M2 tandartsen werken uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen. Want alleen zo kan een implantaat tientallen jaren meegaan. Duurzame implantaten worden niet alleen bepaald door de kwaliteit maar ook door de positie, de stand en de materialen die gebruikt worden. Je kunt bij M2 tandartsen rekenen op een vakkundige en duurzame behandeling. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring.

Onze implantologen weten dat het gebruik van niet originele onderdelen, sterk gehoekte kronen, lange bruggen op slechts een paar implantaten zorgen voor overbelasting van jouw gebit. Het kan namelijk de oorzaak zijn van het loskomen van de fixatieschroeven, die dan kunnen breken. Onze implantologen weten op welke wijze mislukkingen kunnen voorkomen worden en zijn dan ook zelf al jarenlang zeer succesvol.

Net zoals uw natuurlijke gebit goed onderhoud nodig heeft, geldt dit ook voor een mond met implantaten. Misschien vraagt het nog wel meer van je als het om een goede mondverzorging gaat. Ga daarom naar de periodieke controles bij de tandarts. Die beoordeelt niet alleen de algehele mondgezondheid, maar ook het tandvlees , botcontouren en de supraconstructie.

Ongezond tandvlees veroorzaakt botverlies en dat kan weer het verlies van implantaten tot gevolg hebben. Soms is het nodig om een röntgenfoto te maken om botcontouren en supraconstructie goed te kunnen beoordelen. Als blijkt dat de schroeven van een supraconstructie loszitten, kunnen wij ze tijdig ‘aandraaien’. Hiermee wordt breuk van implantaten voorkomen.

Wat kost een behandeling.

Wat jij zelf moet betalen is afhankelijk van de aard van de behandeling en jouw ziektekostenverzekering. Een behandeling met implantaten voor een overkappingsprothese in de onderkaak wordt meestal nagenoeg volledig vergoed door de ziektekostenverzekering. In andere vergoedt de ziektekostenverzekering vaak nauwelijks de behandeling en moet u alles volledig zelf betalen. Vraag verzekeraar om misverstanden te voorkomen.

M2 tandartsen erkend door NVOI.

De implantologen van M2 tandartsen zijn erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Op de website van het NVOI kunt je meer lezen over implantaten. Wens je een advies van een van onze gespecialiseerde implantologen? Neem dan telefonisch contact op, of geef aan dat je contact wenst.

Was deze informatie voldoende? *
Bellen met praktijk Oegstgeest
Bellen met praktijk Voorburg

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Reguliere mondzorg
Specialisaties