Home » Informatie van M2 tandartsen over Gewoon Gaaf Kindertandarts

Goede gebitszorg van jongs af aan is in het belang van het hele gezin. Daarom werken onze kindertandartsen en mondhygiënisten met de beproefde Gewoon Gaaf-methode. De methode is er op gericht om uiteindelijk zo min mogelijk gaatjes te moeten vullen en zo min mogelijk slechte kiezen te moeten trekken. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes leidt.

De individuele mondzorg van jouw kind doen we samen.

De Gewoon Gaaf-methode begint met het opstellen van een individueel mondzorg plan. Dit gebeurt samen met u als ouder, uw kind, de M2 kindertandarts en mondhygiënist. Bij deze methode krijgen ouder en kind inzicht op de invloed die ze zelf hebben op het ontstaan van gaatjes.

Gewoon Gaaf methode is maatwerk.

Het kan zijn dat u in het begin iedere maand, of iedere 3 maanden moet langskomen. Dit is soms nodig om de mondhygiëne te verbeteren en hiermee de kans op gaatjes te verkleinen. Wanneer het poetsen beter gaat neemt het aantal keren dat u moet terugkomen af. Per leeftijd en niveau wordt gekeken aan welke instructie behoefte is, bij zowel ouder als kind.

Folders en de meest gestelde vragen aan de kindertandarts.

Over de Gewoon Gaaf-methode die wij als M2 kindertandarts en mondhygiënist hanteren is zeer veel informatie beschikbaar.

Wie goed zijn tanden poetst met fluoridetandpasta en weinig suiker gebruikt, kan gaatjes voorkomen en zijn of haar gebit dus gewoon gaaf houden.

Ook dan is de sleutel tot een gezond gebit een combinatie van secuur tandenpoetsen, goed (laten) na-poetsen en matig suikergebruik.

Ieder gaatje begint met een wit vlekje. Gelukkig kun je beginnende gaatjes nog stoppen en zelfs deels herstellen. Maar daar is wel tijd en aandacht voor nodig.

De beste fluoridebehandeling is het 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta. Dat is bovendien veel prettiger dan een fluoridebehandeling bij de tandarts. Het achterwege laten van een fluoridebehandeling is een bewuste en verantwoorde keuze van de tandarts en mondhygiënist van M2.

In zowel gesealde als niet-gesealde kiezen kunnen gaatjes ontstaan. Als de kindertandarts of mondhygiënist van M2 geen reden heeft om het gebit van je kind te sealen, is dat een bewuste en verantwoorde keuze.

Jong geleerd is oud gedaan. Neem daarom je kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, mee naar onze praktijk en begin direct met tandenpoetsen. Samen met je tandarts en mondhygiëniste kun je zo het gebit van je kind gaaf houden.

Of je kind een gaatje krijgt, hangt af hoe goed zijn tanden worden gepoetst en hoe vaak gesnoept of zoet gedronken wordt. Zorg ervoor dat je kind niet meer dan 7x per dag eet of drinkt. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 4x per dag een tussendoortje. Geef je kind liever hartige dan zoete dingen. Laat je kinderen niet wennen aan zoetigheid en voeg aan voedsel en dranken geen suiker toe.

Op de website gewoon-gaaf.nl kun je een brochure downloaden. Ook is er een Gewoon-Gaaf-app beschikbaar die je kunt downloaden voor Android en Apple. Ook wordt de Gewoon Gaaf-methode en de kindertandarts ondersteund door het Ivoren Kruis. Hieronder kunt je kiezen welke folder van het Ivoren Kruis je wilt downloaden.

M2 tandartsen biedt complete en specialistisch mondzorg voor jong en oud. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Was deze informatie voldoende? *
Bellen met praktijk Oegstgeest
Bellen met praktijk Voorburg
Tarieven
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen kindertandarts

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Specialisaties