Home » Informatie van M2 tandartsen over cosmetische tandheelkunde

Een behandeling door een cosmetisch tandarts van M2 is er op gericht om jou een gezond, vitaal gebit met rechte witte tanden met een natuurlijke uitstraling te geven. Een aantal van onze tandartsen heeft zich gespecialiseerd als cosmetisch tandarts en zijn aangesloten bij de NVVRT.

Een cosmetische behandeling wordt ook wel esthetische tandheelkunde genoemd.

Een behandeling door een cosmetisch tandarts is er op gericht iedereen een gezond gebit met rechte tanden en een natuurlijke lach te geven. Een aantal van onze tandartsen heeft zich gespecialiseerd als cosmetische tandarts. Onze cosmetische tandartsen kunnen ook voor jou een persoonlijk behandelplan opstellen als je:
Ontevreden bent over de kleur van je tanden en kiezen (verkleuringen);

  • niet tevreden bent over de stand van je tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet);
  • andere gebitsproblemen hebt door lelijke of ontbrekende tanden en kiezen;
  • op zoek bent naar een duurzame oplossing van jouw gebitsproblemen.

De cosmetisch tandarts van M2 zorgt voor een stralende lach.

Wilt u een vitaal gebit met mooie voortanden voor een frisse lach? Onze cosmetische tandartsen werken met de modernste technieken en materialen waarbij gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings en witte schildjes. Hiermee kunnen verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder de behandeling van een cosmetisch tandarts. Naast cosmetische tandartsen werken er bij onze praktijken ook implantologen. Onze praktijken beschikken over een eigen laboratorium.

Een behandeling door een cosmetische tandarts is voor iedereen mogelijk die dit wenst. Een gezond gebit met lichtere tanden gaat een leven lang mee. Zeker als u na een cosmetische behandeling gebruik maakt van ons preventieplan en regelmatig uw gebit laat controleren door een van onze tandartsen. Wilt u dat uw gebit en tandvlees in topvorm blijft, bezoek dan minimaal twee maal per jaar een van onze mondhygiënisten.

Het behandelplan van een cosmetisch tandarts.

Afhankelijk van jouw gebitsproblemen en wensen kan de cosmetisch tandarts verschillende behandelingen uitvoeren:

  • Tijdelijke cosmetische verbeteringen. Behandeling waaronder het reinigen van de tanden, kleine tandheelkundige aanpassingen, of door te bleken de tanden de kleur te geven die bij jouw uitstraling past.
  • Gedeeltelijke behandeling door een cosmetische tandarts. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kronen en bruggen, facings, witte schildjes of het plaatsen van implantaten met kronen. Ook kan een natuurgetrouwe gebitsprothese worden toegepast.
  • Volledige behandeling door een cosmetische tandarts. Totale hoogwaardige gebitsoplossingen waaronder plaatsing van kronen of facings aan de zichtzijde van uw gebit.

Wat is een facing?

Een facing wordt ook wel veneer, schildje, facet, of schaaltje genoemd. In vaktermen is een facing een tandheelkundige restauratie gemaakt van porselein of keramiek. Voor het plaatsen van een facing wordt de eigen tand geslepen tot een kleine puntvormige tand. Deze wordt niet glad gepolijst. Des te ruwer het oppervlak, des te beter de facing blijft zitten. De facings worden door een gespecialiseerd tandheelkundig technicus gemaakt met behulp van een afdruk die na het slijpen wordt gemaakt. In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het plaatsen van de definitieve facing krijgt de patiënt tijdelijke facings. Het plaatsen van facings kan een onderdeel uitmaken van het behandelplan door een cosmetisch tandarts. Lees hier meer over facings.

Wat is een kroon?

De kroon is het zichtbare bovenste deel van de tand of kies. Een kroon is veel kleiner dan het andere, niet zichtbare deel: de wortel. De buitenkant van de kroon bestaat uit een heel hard glazuur. De rest van een kies of een tand bestaat uit tandbeen, dat minder hard is dan glazuur. Binnenin lopen bloedvaten en zenuwen.
Als het nodig is kan een natuurlijke kroon vervangen worden door een kunstmatige kroon. Dit is een kapje van keramiek en of metaal. Het past precies over een afgeslepen tand of kies en wordt daaraan vastgelijmd. Om een kroon een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te geven, wordt de kap opgebouwd met een laag translucent porselein. Een kunstmatige kroon wordt gebruikt als er onvoldoende houvast is voor een vulling door tandbederf. Het plaatsen van kunstmatige kronen kan een onderdeel uitmaken van de behandeling door cosmetisch tandarts.

Waarom kiezen voor een behandeling door een cosmetisch tandarts van M2?

De eerste stap van een behandeling door een cosmetische tandarts is een afspraak voor een intakegesprek. Daarin besteden onze specialisten veel persoonlijke aandacht aan jouw wensen en geven advies over het behandelplan dat het beste bij je past. Daarnaast geven wij je inzicht in de te verwachten resultaten en de kosten. Samen met jou en jouw cosmetische tandarts wordt er ook bekeken in hoeverre jouw zorgverzekeraar de behandeling vergoedt. Het intakegesprek verplicht je tot niets, jij bepaalt zelf of je de vervolgstap zet.

M2 tandartsen biedt complete en specialistische mondzorg voor jong en oud. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Was deze informatie voldoende? *
Bellen met praktijk Oegstgeest
Bellen met praktijk Voorburg

Kind, volwassen of oudere? Elk gebit verdient de beste tandarts, tandheelkundig specialist of mondhygiënist. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Lees hier meer over onze reguliere mondzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Soms heeft een gebit een specialistische behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking, een ongeval of specifieke klachten. Maar het kan ook nodig zijn omdat je zelf niet tevreden bent over jouw gebit.

Lees hier meer over specialistische tandheelkundige kennis en hoogwaardige behandelmethodes waarmee onze praktijken zich onderscheiden.

Reguliere mondzorg
Specialisaties